Paszowóz

Paszowóz guacamole

To co tak kochamy w food truckach to fakt, iż nie tylko dokładnie widzimy co dzieje się na kuchni i jak przygotowywane jest nasze jedzenie, ale przede wszystkim mamy bezpośredni kontakt z kucharzami. Poza dobrym jedzeniem, właśnie nawiązanie relacji z osobami odpowiedzialnymi za wyczarowanie tych pyszności sprawia, że chcemy w takie miejsca wracać i poszukujemy food trucków na mapie naszych miast.

Magdę i Michała poznaliśmy przy okazji Nocnego Targu na Podwórku. Naszą uwagę przyciągnęło menu i widok wydawanych raz po raz ogromnych i smakowicie wyglądających porcji jedzenia. W dodatku ich food truck ma bardzo chwytną nazwę. Paszowóz serwuje coś czego w trójmiejskiej strefie foodie jeszcze nie było. Bazą każdego dania są frytki lub ryż. Do tego możemy wybrać jedną z 3 opcji: chilli con carne, szarpaną wieprzowinę lub guacamole.

Paszowóz szarpana wieprzowina

Szarpana wieprzowina (18 zł) podawana jest w akompaniamencie domowych, piklowanych ogórków i cebuli oraz majonezu chipotle. Całość jest idealnie skomponowana - to jedne z najlepszych pikli jakie mieliśmy okazję jeść poza domem. Do tego genialny majonez chipotle, czyli coś co musi spróbować każdy miłośnik ostrych smaków. Królową tego dania jest jednak szarpana wieprzowina, która będzie Wam smakować nawet jeśli nie do końca za nią przepadacie - jest idealnie miękka, bez grama tłuszczu i perfekcyjnie doprawiona. To danie, które koniecznie musicie spróbować i gwarantujemy Wam, że to nie będzie ostatni raz jak zjecie w Paszowozie.

Paszowóz chilli con carne

Czy są tu jacyś miłośnicy chilli con carne? Magda i Michał stanęli na wysokości zadania i zaserwują, Wam na ryżu, chilli con carne (18 zł) z dodatkiem kolendry i jalapeno. Dawno nie jedliśmy tak dobrze skomponowanego chilli - jest idealnie słodko-pikantne z przewagą pikantności. Całość podkreśla specyficzny smak kolendry i ostrość papryczki jalapeno.

guacamole na frytkach z dodatkiem salsy pomidorowej

Paszowóz nie zapomina też o tych, którzy nie są fanami mięsa. Możecie wybrać ryż lub frytki, które trzeba to powiedzieć, są usmażone na 6 z plusem. Nie ociekają tłuszczem, ani nie są nim nasączone, a w dodatku cudownie chrupią ukazując swoje miękkie wnętrze. W wersji guacamole (18 zł) oprócz niego dostaniecie także pomidorową salsę z kolendrą, czerwoną cebulę oraz kwaśną śmietanę. Widać tu dbałość o produkt - wszystko jest świeże i eksploduje pełnią smaku.

mango lassi

Na spragnionych czeka dodatkowo mango lassi (8 zł), czyli koktajl z mango, maślanki, soku z limonki i miodu. Idealnie kremowe i lodowato zimne.

Frytki a'la poutine z sosem serowym, suszonymi pomidorami i zieloną cebulką.

Oprócz stałego menu może się zdarzyć, że traficie na danie extra. Jednym z nich są frytki a'la poutine z sosem serowym, suszonymi pomidorami i zieloną cebulką (18 zł). To najlepszy sos serowy, jaki jedliśmy - idealnie wyważony smak - mocno serowy, ale nie przytłaczający i ciężki jak to zwykle bywa, jeśli chodzi o tego typu sosy. Do tego przepyszne, aromatyczne suszone pomidory. Całości świeżości nadaje odrobina zielonej cebulki. Zdecydowanie musicie spróbować.

WSKAZÓWKA: możecie poprosić o podzielenie jednej porcji na dwie mniejsze - dzięki czemu będziecie mogli spróbować kilku dań.

Frytki a'la poutine w wersji currywurst.

Drugim daniem specjalnym jest currywurst (18 zł), czyli fryty podane z białą kiełbasą w sosie warzywnym z dodatkiem curry. Jeśli akurat traficie na to danie, w menu, to poczujecie je już z daleka, dzięki cudownemu aromatowi curry. Polubicie się z currywurst nawet jeśli nie przepadacie za białą kiełbasą - połowa naszego teamu na co dzień nawet nie spojrzy w kierunku białej kiełby, a currywurst wszyscy zajadaliśmy ze smakiem. Currywurst to pyszne kiełbaski w towarzystwie mocno pomidorowego sosu z kawałkami warzyw - coś w typie salsy. Może danie nie prezentuje się zbyt pięknie na zdjęciach, ale gwarantujemy, że smakuje wybornie.

food truck Paszowóz

Paszowóz to miejsce, które powstało z pasji oraz miłości do jedzenia. Widać to wyraźnie w serwowanych daniach. Michał i Magda to w dodatku fantastyczni, młodzi ludzie, którzy mają wszystko co potrzebne by zawojować kulinarną strefę Trójmiasta. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

COPYRIGHT © 2017 - 2018 smacznemiasto.pl
POLITYKA PRYWATNOŚCI